Urządzenia i Akcesoria
Kluski scykane (hałuski)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oleju rzepakowego
-
150 - 180 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego 1 cm kostkę
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
1000 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
woda ilość do gotowania klusek
-
30 g mąki pszennej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.1 g
Kalorie
2655.8 kJ /
634.3 kcal
Tłuszcz
35.3 g
Błonnik
6.1 g
Węglowodany
71.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Skubaniec z owocami
3 Std. 40 Min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 Std. 5 Min
Ciastka Amerykany
1 Std. 30 Min
Gryczane kluski kładzione
40 Min
Babka majonezowa
2 Std.
Paprykarz à la szczeciński
45 Min
Czorne kluski
3 Std. 30 Min
Hałuski z potrawką z jagnięciny
1 Std. 50 Min
Kiszka ziemniaczana
4 Std. 20 Min
Ser do smarowania
1 Std.
Lane kluski
25 Min
Kluski kładzione
15 Min